Ciuperci fripte cu spanac şi brânză
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 ciuperci champignons mari (800 g), 350 g spanac, 100 g brânză cu mucegai, 5 linguri de ulei, sare, piper, 1 căţel de usturoi, 250 ml sos de soia, 250 g roşii cherry, câteva frunze de salată verde, 1 lingură suc de lămâie, puţin zahăr.
Mod de preparare: Pregătiţi ciupercile, îndepărtaţi-le codiţele, apoi tocaţi-le. Pregătiţi spanacul. Tăiaţi brânza cuburi.
Încingeţi cuptorul la 200 °C. Încingeţi 2 linguri de ulei, prăjiţi pălăriile ciupercilor 5 min., amestecând continuu, condimentaţi, apoi scoateţi-le din tigaie şi puneţi-le separat într-un vas.
Pisaţi usturoiul şi puneţi-l în uleiul în care aţi prăjit pălăriile, apoi căliţi şi codiţele ciupercilor. Adăugaţi spanacul şi condimentaţi. Încorporaţi brânza, sosul de soia şi umpleţi cu acest amestec pălăriile ciupercilor. Frigeţi-le pe o tablă 10 min.
Pregătiţi roşiile şi salata, apoi mărunţiţi-le. Adăugaţi sucul de lămâie şi 3 linguri de ulei, apoi condimentaţi cu sare, piper şi zahăr.
Aşezaţi ciupercile, roşiile şi salata pe un platou şi turnaţi dressingul. Eventual, ornaţi cu felii de lămâie.
|