http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci la grătar (I)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Ciuperci, zeama de lamiie, sare, mujdei de usturoi.

Mod de preparare: Ciupercile mari (champignons, ciuperci albe de cimp, vinetica, minatarci, craite, parasol etc), bine spalate si scurse de apa pe servet din tifon si presate putin cu palma, se trec usor prin untdelemn (pus pe o farfurie), asezindu-le apoi, direct pe gratarul incins (sau pe un gratar dublu, cu care se pot intoarce mai usor).Se prajesc pe fiecare parte 3-4 minute, pina cind se rumenesc putin. Se servesc imediat fierbinti cu bucatele de unt deasupra,stropite cu zeama de lamiie si presarate cu putina sare sau stropite cu mujdei de usturoi, care si sareaza.