http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, 1 legătură de praz, 4 căţei de usturoi, 150 ml smîntînă, 150 g iaurt, cimbru, piper alb, sare, ulei, unt sau margarină, 150 g pîine baghetă.

Mod de preparare: Prazul se taie fin. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte. Se amestecă smîntîna cu iaurtul şi 1/4 din usturoi. Se taie cimbrul şi jumătate din acesta se amestecă în sos şi se condimentează cu sare si piper.
După ce am încins uleiul, prăjim ciupercile, amestecînd continuu. Cînd ciupercile s-au prăjit, adăugăm prazul şi 1/4 din usturoi şi mai călim puţin, condimentînd cu sare şi piper.
Se amestecă untul cu restul usturoiului. Bagheta se taie pe lungime, se unge cu pasta de usturoi, după care se dă la cuptor 5 minute.
Se pune puţin sos de smîntînă cu iaurt peste ciuperci şi se ornează cu restul de cimbru.
Se serveşte cu sos.