http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci rumenite
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 palarii de ciuperci mari, 1 catel de usturoi, 50 g unt sarat, 1 lingurita seminte fenicul zdrobite, coaja rasa a 2 lamai pentru servit, 1 bagheta
patrunjel proaspat tocat, frunze de salata verde.

Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 grade.C. Aseaza ciupercile pe o tava de copt, cu piciorusele in sus. Toaca usturoiul si amesteca, in untul inmuiat la temperatura camerei, impreuna cu semintele de fenicul si aproape toata coaja de lamaie. Pune bucatele din aceasta compozitie deasupra ciupercilor si da la cuptor timp de 15 minute.
Prajeste bagheta taiata in patru. Presara pe ciuperci patrunjel si coaja de lamaie ramasa. Serveste cu painea prajita si frunze de salata verde.