http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ciuperci scăzute
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g unt, o linguriţă cu vîrf cu mărar sau pătrunjel, zeamă de lămîie, o linguriţă vegeta cu sare, un vîrf de cuţit de piper.

Mod de preparare: Ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mai mari se înăbuşă în unt, acoperite la foc mic, pînă se înmoaie şi apa lor scade, dacă nu s-au înmuiat, se mai adaugă apă. Cînd sînt gata, se adaugă vegeta sau sare şi piper, după gust, mărar şi pătrunjel, amestecîndu-se de citeva ori ca să-şi însuşească mai bine aroma, apoi se iau la o parte şi se acresc după gust cu zeamă de lămîie.
Se servesc calde sau reci, ca fel întîi sau asociate cu piure de cartofi.