http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci umplute cu caşcaval
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete mari, 200 g caşcaval, 50 ml ulei, 1 ceapă, 4 căţei usturoi, 50 g praz, 1 legătură de mărar, 1 pahar de vin roşu, busuioc, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se desfac picioruşele şi se pun la scurs. Se toacă ceapa, căţeii de usturoi, mărarul, prazul, picioruşele de la ciuperci, se rade caşcavalul şi se amestecă toate adăugând puţină sare, piper, busuioc şi cele 50 g de unt. Se pun ciupercile într-o tavă cu "pălăriuţa" în sus, iar în fiecare pălăriuţă se pune umplutura obţinută. Se adaugă apa, 50 ml ulei şi paharul de vin. Se dau la cuptor până se rumenesc frumos.