http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Ciuperci umplute cu slănină

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g ciuperci, 50 g unt, 1 lingurita de ceapa rosie razuita, 1 chifla inmuiata in 100 ml lapte si stoarsa, 50 ml smantana, 150 g slanina cu carne, sare, 1 lingurita de piper macinat, ketchup, 1 lingura zeama de lamaie.

Mod de preparare: Palariile curatate se asaza una langa alta pe o tava termorezistenta unsa cu unt. in untul ramas se calesc piciorusele taiate si ceapa razuita, pana cand scade zeama.
Se adauga chifla, ketchupul, sarea si piperul.
Se acreste cu zeama de lamaie si cu smantana, apoi se formeaza galuste din umplutura si se pune cate una in fiecare palarie de ciuperca.
Deasupra se pune o felie subtire de slanina si se prajesc in cuptor, pana cand slanina devine rumena.