Ciuperci umplute cu slăninuţă
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 16 ciuperci mijlocii, 3 linguri ulei de masline, 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete, 30 g miez de paine (proaspat), un catel de usturoi zdrobit, 2 cepe verzi tocate marunt, 1/4 ceasca parmezan (cascaval) ras, 2 linguri patrunjel verde taiat foarte fin, un ou batut usor.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 240 grade C. Se tapeteaza o tava mare (32x38 cm) cu o folie care se unge cu grasime. Palariile se asaza pe tava cu gura in sus, iar coditele se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cubuletele de slaninuta circa cinci minute, la foc potrivit, amestecand din timp in timp. Se adauga coditele tocate si se prajesc si ele - cu capac - circa doua minute, la foc iute. Apoi se iau de pe foc. Se toarna compozitia intr-un castron, se adauga miezul de paine, usturoiul, ceapa, cascavalul, patrunjelul si oul batut si se amesteca bine. Se umplu ciupercile (palariile) cu amestecul preparat anterior, se baga la cuptor si se coc circa 12 minute, pana ce se rumenesc.
|