Clătite americane
Reţetă tradiţională din SUA
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 375 g făină, 300 ml lapte dulce, 2 ouă, 50 g unt, 50 g zahăr tos, miere, 1 linguriţă praf de copt, sare, 1/2 linguriţă pudră de scorţişoară, zahăr vanilinat, 1 borcan cu gem de prune, prune, unt pentru uns.
Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, pudra de scorţişoară şi un vîrf de cuţit de sare.
Într-un alt vas, se pun laolaltă ouăle, untul topit şi răcit, zahărul tos, un pliculeţ cu zahăr vanilinat şi o lingură de miere.
Se mixează totul, se adaugă laptele şi se mai mixează două minute. Se toarnă totul peste ingredientele din castron şi se amestecă bine.
Se unge cu unt o tigaie pentru clătite, se ia compoziţie cu un polonic şi se toarnă cîte o grămăjoară, fără să se întindă în toată tigaia.
Se lasă la prăjit pînă cînd la suprafaţă încep să apară bule de aer, se întorc cu o paletă şi se prăjesc şi pe a doua parte.
Se procedează la fel cu restul de compoziţie, iar clătitele obţinute se suprapun una peste cealaltă ca să se păstreze calde.
Se servesc cu gem de prune sau prune proaspete.
|