Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g căpşuni, 100 g zahăr, zeama de la 1 portocală, nucşoară, 100 ml vin dulce, 30 g unt, 100 g făină, 4 ouă, 1 vîrf de cuţit sare, 1 lingură zahăr pudră, 6 linguri lapte, apă minerală, 4 globuri îngheţată.
Mod de preparare: Se curăţă căpşunile şi se rup (se taie) în două. Se pune zahărul pe foc şi se lasă să se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocală şi vinul dulce şi se aromează cu puţină nucşoară. Se pun căpşunile în "marinata" astfel preparată şi se lasă să se îmbibe bine.
Se topeşte untul şi se amestecă cu făina, ouăle, sarea, zahărul pudră şi laptele, pînă ce se obţine un aluat subţire. Se lasă să se umfle aproximativ 30 de minute şi se mai subţiază - eventual - cu puţină apă minerală. Se prăjesc clătitele (subţiri) într-o tigaie de teflon şi se servesc cu căpşuni şi îngheţată.
|