http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Clătite"

Clătite cu cremă de castane
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g făină, 750 ml lapte, 3 ouă, 60 g zahăr, două linguri de zahăr brun, 400 g castane din conservă, 50 g amidon, 50 g flori de soc, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, o jumătate de linguriţă de sare, ulei, esenţă de vanilie, mentă.

Mod de preparare: Într-un castronel se dizolvă amidonul cu 50 ml lapte. Într-o oală se pun la fiert 200 ml de lapte dulce. Când a început să fiarbă, se adaugă un gălbenuş şi zahărul tos, apoi se amestecă.
Se lasă să fiarbă cinci minute şi se pune amidonul. Se amestecă încontinuu, ca să nu facă cocoloaşe. Se adaugă apoi castanele şi se mai fierbe 15 minute.
Se toarnă compoziţia într-un vas înalt şi se mixează până când rezultă o cremă. Se pune într-un castron, se acoperă cu folie de plastic alimentar şi se lasă să se răcească în frigider.
Într-o oală se amestecă restul de lapte cu zahărul brun, sarea, cele două ouă şi albuşul rămas. Se adaugă făina şi se mixează până rezultă o compoziţie lichidă.
Se adaugă florile de soc, zahărul vanilinat şi se amestecă. Se toarnă câte puţin ulei în cratiţă, apoi aluat şi se coc clătitele. Se unge fiecare cu cremă de castane, se rulează şi se servesc.
În cremă se poate adăuga mentă şi esenţă de vanilie.