http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g făină, 300 ml lapte, 6 ouă, 1 vîrf de cuţit sare, 3 pere mai coapte, 150 g brînză Camembert, 2 linguri unt, frunzuliţe de salvie, 150 g slăninuţă împănată (bacon), piper.

Mod de preparare: Se face un aluat de clătite (mai subţire) din făină, lapte, ouă şi sare. Se spală perele, se îndepărtează partea lemnoasă şi seminţele şi se taie felii subţiri, la fel ca brînza şi baconul.
Se încinge untul, se pune pe fundul tigăii un strat de pere şi frunze de salvie, se acoperă cu aluat şi se prăjeşte clătita circa 3 minute, pînă ce se rumeneşte frumos.
Se întoarce şi se aşează peste ea feliile de Camembert. Se procedează la fel şi cu celelalte 3 clătite, după care se ţin la cald.
Se prăjeşte şi baconul (în grăsimea lui), se presară cu piper şi se pune peste feliile de brînză.
Clătitele se servesc calde, cu salată verde bine asezonată.