Clătite cu pui şi curry
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Umplutura: 600 g piept de pui taiat fasii subtiri, o lingura de curry, ulei.
Pentru sosul alb: o lingura de faina, 50 ml apa, lapte sau supa de carne, 50 g unt, sare.
Mod de preparare: Se coc clatite obisnuite, cu apa minerala in aluat. Sosul alb: se pune la fiert laptele, oprind citeva linguri in care se dilueaza faina pentru a nu avea cocoloase. Se toarna in laptele clocotit si se fierbe pina se ingroasa putin. Cind se ia de pe foc se amesteca incet untul. Se incinge uleiul se pune in el praful de curry si se prajesc pe rind bucatile de carne de pui. Dupa ce se scot , se repartizeaza pe fiecare clatita, se pune cite o lingura de sos alb si se pliaza in 2. Se servesc cu putin curry cernut deasupra.
|