http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Clătite cu somon afumat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, 1 ceasca zer, 50 g cascaval ras, sare, piper macinat, 1 varf de cutit nucsoara, 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui.
In plus: 330 g smantana groasa (sau lapte acru gros), 2-3 linguri mustar, zeama de la 1 lamaie, sare, piper macinat, cateva picaturi de sos Worcester, 1 legatura marar, 200 g somon afumat feliat, 1 ceapa, cateva boabe de piper.

Mod de preparare: Se bat bine ouale cu zerul si cascavalul ras, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se fac 4 clatite care se prajesc in uleiul bine incins. Se scot din tigaie si se tin la cald. Se prepara un sos, amestecand smantana cu ceapa taiata marunt, boabele de piper, mustarul si zeama de lamaie, se gusta de sare si de piper, se incorporeaza sosul Worcester si, la urma de tot, mararul verde tocat. Se asaza clatitele pe farfurie, se acopera cu feliile de somon afumat, se toarna deasupra sosul de smantana, se garnisesc cu putin marar verde si se servesc imediat.