http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Clătite"

Clătite cu umplutură de mere
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Aluatul: 4 linguri de faina, 4 oua, 200 ml lapte, 1 praf de sare, 1 praf de scortisoara, 1 lingurita de zahar, 4 lingurite ulei de floarea-soarelui.
Umplutura: 4 mere rosii, 2 linguri suc de lamaie, 2 lingurite de miere, scortisoara, 8 linguri branza grasa de vaci, 2 linguri de zahar praf.

Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron si se face la mijloc o gaura. Se pun in ea ouale si se amesteca bine, pana ce dispar toate basicutele care se formeaza. Se adauga laptele amestecand, se pune sarea, scortisoara si zaharul. Se lasa aluatul sa se odihneasca 15 minute. Se pune uleiul sa se incinga intr-o tigaie si se coc in el patru clatite groase din aluatul preparat.
Se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casutele, apoi se taie felii subtiri sau se dau pe razatoarea mare. Se marineaza cu suc de lamaie, miere si scortisoara. Fiecare clatita se unge cu 2 linguri de branza de vaci si se umple cu mere. Se ruleaza clatitele, se pudreaza cu zahar si se servesc.