http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Clătite"

Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Clatitele: 1 lingura unt, 1/4 l lapte, 3 oua, 75 g faina, 1 lingura zahar.
Umplutura: 250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2 linguri sirop de fructe (zmeura, visine), 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni.

Mod de preparare: Clatitele: Se topeste untul si se bate bine cu laptele caldut si ouale. Se amesteca faina cu zaharul si se incorporeaza in lapte. Aluatul astfel obtinut se lasa sa se umfle 30 de minute, dupa care se prajesc, pe rand, 10 clatite (intr-o tigaie de teflon).
Umplutura: Se freaca branza de vaci cu zerul si se adauga siropul de fructe si zeama de lamaie. Capsunile curatate si spalate se taie bucatele. Pe fiecare clatita se pune putina umplutura de branza si cateva capsuni, apoi se pliaza in doua si se servesc imediat.