Clătite umplute cu broccoli şi şuncă
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru clatite: 400 ml lapte, 125 g faina, 3 oua, 1 lingura ulei, 30 g cascaval ras, 45 g unt, 1 varf de cutit zahar, 1/2 lingurita sare.
Pentru umplutura: 200 g broccoli, 2 felii sunca, 250 g branza de vaci scursa bine, 2 linguri smantana, 2 galbenusuri, 1 lingura faina, nucsoara rasa, sare, piper.
Mod de preparare: Intr-un castron se prepara aluatul de clatite: faina si zaharul se amesteca cu ouale, dupa care se toarna putin cate putin laptele rece si uleiul. Se acopera cu un stergar, se lasa o ora sa se odihneasca si se strecoara printr-o sita.
Broccoli, desfacut buchetele, se fierbe 10 minute in aburi.
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu unt o forma de budinca. Intr-un bol mai mare se amesteca faina cu branza de vaci bine stoarsa, cu smantana si cu galbenusurile, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si apoi se incorporeaza buchetelele de broccoli si sunca taiata cubulete. In aluatul preparat anterior, se amesteca 20 g de unt topit si apoi se prajesc clatitele (cate 3 minute), ungand tigaia cu cate-o bucatica de unt. Se umplu cu amestecul de broccoli si branza, se ruleaza, se asaza in forma, se presara cu cascaval ras si se baga la cuptor.
Se lasa 10 minute sa se rumeneasca si se servesc imediat.
|