http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Clătite umplute cu cârnaţi

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Coca: 200 g de făină, 1/4 l de lapte, 2 ouă, sare.
Umplutura: 2 cepe, 2 linguri de ulei, 100 g de castravete, 300 g de cârnaţi olteneşti (sau alţi cârnaţi), 5 măsline verzi umplute cu ardei, sare, boia dulce de ardei, 1 lingură de făină, 65 ml de zeamă de carne, 50 g de margarină, 4 linguri de mărar verde tocat.

Mod de preparare: Se amestecă bine laptele cu ouăle, făina şi sarea. Se lasă aluatul să se odihnească circa 30 min.

Ceapa se curăţă, se taie inele subţiri şi se căleşte în ulei încins. Se adaugă castravetele curăţat şi tăiat în fâşii subţiri, cârnaţii tăiaţi în felii subţiri, măslinele tăiate şi ele mărunt. Se presară cu sare şi boia şi se mai amestecă pe foc 2-3 min.

Se toarnă făina desfăcută cu puţină apă şi se lasă să prindă culoare, amestecând continuu. Se sting toate cu zeama de carne şi se lasă pe foc până se încheagă compoziţia.

Se unge o tigaie cu puţină margarină (sau ulei), se toarnă cu polonicul din aluat, se presară cu mărar tocat şi se prăjesc foi de clătită (potrivit de groase) pe ambele părţi. Se scot din tigaie, se umplu cu compoziţia de cârnaţi şi se rulează.

Se servesc calde, cu salată de varză roşie.