http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ciuperci"

Clătite umplute cu ciuperci şi carne

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluat pentru clatite, 2 cepe mijlocii, 300 g carne tocata, ciuperci, condimente, 3 oua, faina, ulei.

Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa reteta obisnuita doar ca se pune putina sare si nu se pune zahar si nici bicarbonat sau apa minerala.
Se calesc cepele in putin ulei apoi se adauga ciupercile si le lasa sa se caleasca bine. La urma se adauga si carnea tocata. Se condimenteaza toate dupa gust.
In fiecare clatita se pune cate 1-2 linguri de continut apoi se impacheteaza asemenea unui plic (se indoaie putin din lateral si apoi se ruleaza). Marginea ramasa se prinde in scobitori. Clatitele umplute se tapeteaza in faina si apoi se dau prin ou asemenea snitelelor si se prajesc in ulei incins.
Se consuma ca atare sau taiate rondele alaturi de alte aperitive reci.