http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Coaste de porc la grătar

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (coaste), 600 ml bors, 1 capatana de usturoi zdrobit, 1 lingura amestec de condimente pentru gratar (exista preparat de-a gata), 2 linguri piure de rosii, 2 linguri otet, 1 lingura ghimbir proaspat ras.

Mod de preparare: Puneti carnea la fiert in cantitatea de bors si 150 ml apa. Fierbeti la foc mic, acoperit cu capac, timp de 15 minute. Scurgeti carnea de lichid si puneti-o deoparte.
Amestecati ingredientele ramase intr-un vas incapator si adaugati carnea. Amestecati bine pentru a se unge uniform si lasati sa se raceasca. Dati la frigider timp de 1 ora sau peste noapte.
Frigeti coastele pe gratar timp de 15 minute, avand grija sa le ungeti cu marinata ramasa pana cand se rumenesc bine.
Serviti carnea cu felii de lamaie, pe frunze de salata verde.