http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Cod a la french country
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cod fillet (185 gr fiecare), sare, piper, 3 linguri ulei de masline, 4 rosii taiate cubulete, 4-5 masline, 1 linguruta busuioc

Mod de preparare: Se sareaza si pipereaza codul pe ambele parti. Se incing 2 linguri (30 ml)de ulei, se pune codul si se lasa 30 secunde fiecare parte. Se pun rosiile taiate cubulete, de preferinta rosii lunguiete, maslinele taiate rondele si cimbrul peste peste se acopera, reducind temperatura. Se lasa 2-3 minute. Se adauga busuiocul si restul de ulei (o lingura), se acopera 2 minute sau pina cind codul este facut, se inteapa cu furculita. Se serveste alturi de cartofi fierti cu coaja si un pahar de vin alb.