Cod alb cu sos de curry
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g file de cod alb taiat bucati, 25 g unt, 200 ml smantana, 1 lingura praf de curry, 1 lingura sos de peste, 100 g fasole verde curatata, 1 ardei gras galben taiat felii, 1 ardei gras rosu taiat felii, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 3 linguri patrunjel proaspat tocat, 500 g taietei de orez sau fidea fierte.
Mod de preparare: Intr-un vas neaderent, se topeste untul si se rumenesc fileurile de cod, mai intai pe partea cu pielite si apoi pe cealalta parte. Se stinge cu sosul de peste, se adauga praful de curry, smantana, coaja rasa de lamaie si legumele si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute.
Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se scurga bine de apa.
Se adauga in vasul cu peste zeama de lamaie si patrunjelul tocat si se serveste pestele asezat deasupra taiteilor fierbinti.
Daca doresti sa prepari reteta originala, thailandeza, pregateste mai intai sosul cu legumele, inlocuind smantana cu lapte de cocos. De asemenea, in loc de file de cod alb, foloseste creveti, pe care ii adaugi in ultimul moment. Se serveste numai cand acestia sunt calzi.
|