Cod cu ardei gras
Reţetă tradiţională din Japonia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roşu, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 linguri unt, sare, piper, boia dulce de ardei, 600 g fileuri de cod, zeama de la 1/2 lămâie, 5 linguri făină, 2 ouă, ulei, felii de lămâie.
Mod de preparare: Ardeii tăiaţi julien, ceapa tăiată peştişori, usturoiul şi pătrunjelul tocate se călesc în untul încins. Se condimentează cu sare, piper şi boia după gust. Fileurile de cod se taie în 8 bucăţi, se presară cu zeamă de lămâie şi se lasă să stea 10 minute. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sare şi piper. Bucăţile de peşte se dau întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute şi se prăjesc cca 3 minute în ulei încins. Se serveşte peştele cu legume şi se ornează cu felii de lămâie.
|