Colcannon
Reţetă tradiţională din Irlanda
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 cartofi potriviti, 300 g varza alba taiata fidea, 60 g unt, 1/2 ceasca ceapa verde tocata, 2/3 ceasca lapte cald, piper macinat sau 1 lingura patrunjel verde tocat (pentru garnisit).
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg de apa si se zdrobesc cu o furculita.
Se lasa varza taiata sa fiarba 10 minute in apa clocotita, se scoate din oala si se scurge. Intr-o tigaie mai mare se pune untul la incins, se adauga varza si ceapa verde si se lasa circa 1 minut sa se caleasca.
Se amesteca zarzavatul calit cu cartofii zdrobiti, se toarna peste ele laptele si se amesteca pana ce capata consistenta unei creme.
Se condimenteaza colcannon-ul cu piper si sare, se picura deasupra putin unt topit si se serveste garnisit cu patrunjel verde tocat.
|