Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg carne de vaca, o ceapa, 1/2 kg cartofi, foaie de taitei (faina, oua si sare), sare si piper.
Mod de preparare: Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa, auriu.
Carnea, cartofii si ceapa se amesteca impreuna si se adauga sare si piper dupa gust - amestecul trebuie sa fie mai sarat si bine piperat. Se intinde aluatul de taitei (cca. 2 mm gros) si se taie in patrate de 10x10 cm sau cu un pahar in cercuri cu dimensiunea de circa 12 cm. In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune cate o gramajoara de umplutura. Se ung marginile bucatilor de aluat cu apa si se lipesc prin presare cu degetul foarte bine. Se lasa apoi la zvantat. Se fierb in apa cu sare (se pun pe rand cand apa clocoteste deja). Dupa cca. 10 minute se probeaza daca aluatul este fiert. Se scot si se ung cu unt, sa nu se lipeasca intre ei. Cand s-au racit, se pot praji in putina grasime intr-o tigaie, pana se rumenesc bine pe ambele parti.
Se servsc proaspeti sau incalziti in tigaie.
|