Colţunaşi cu ciuperci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Aluat ca la ravioli, 350 g ciuperci, 100 g unt, 1 lingurita de ceapa rosie razuita, 1 lingura de faina, putin lapte, 2 linguri de smantana, 100 g cascaval ras, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Ciupercile taiate marunt cu ceapa razuita, condimentata cu sare si piper, se calesc intr-o bucata de unt cat o nuca, pana cand scade zeama.
Se prajesc, se presara faina si se sting cu atata lapte cat sa obtinem un sos gros, apoi se ia de pe foc si se adauga smantana.
Aluatul se pregateste ca la ravioli si se umple la fel.
Coltunasii mici se fierb in apa sarata, se strecoara si se amesteca cu unt topit.
Se pun intr-un vas termorezistent, se presara cascavalul deasupra si se coc in cuptor pana cand cascavalul se rumeneste.
Se garniseste cu salata orientala.
|