http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Colţunaşi cu două feluri de brânză

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foetaj, 150 g cascaval, 100 g branza Roquefort (sau de burduf), 100 g sunca, 1 lingura smantana groasa (frisca lichida batuta), 1 lingura patrunjel taiat marunt, 1 galbenus, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati sunca cubulete, radeti cascavalul (pe razatoarea mare) si faramitati branza. Puneti intr-un bol cele doua feluri de branza, sunca, patrunjelul taiat, sare si piper si amestecati-le bine. Intindeti aluatul, decupati din el cercuri cu diametrul de 8 cm si puneti la mijlocul fiecaruia cate-o lingurita din umplutura cu branza. Umeziti cu o pensula inmuiata in apa marginile fiecarui disc de aluat, pliati-l in doua, in asa fel incat sa acopere umplutura, si uniti marginile, apasandu-le cu o furculita. Incingeti cuptorul la 210 grade C. Bateti galbenusul si ungeti cu el coltunasii, bagati-i la cuptor si lasati-i sa se coaca, pana ce se umfla si se rumenesc frumos.
Coltunasii preparati astfel se servesc fierbinti sau calduti, ca aperitiv sau ca antreu, impreuna cu salata verde.