http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Conopidă cu sos de roşii (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conopida mica, 1 lingura ulei, 1/2 lingurita piper macinat, 1 lingurita ierburi aromate (busuioc, coriandru), 1 catel de usturoi (zdrobit), 400 g rosii decojite din conserva, sare.

Mod de preparare: Conopida se desface buchetele mijlocii si se fierbe in aburi pana ce se inmoaie. Se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul, piperul si ierburile aromate si se lasa un minut sa se caleasca. Apoi se adauga rosiile zdrobite si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc slab circa 5 minute, ca sa se ingroase sosul si se toarna peste conopida.
Se serveste imediat.