Conopidă gratinată
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g conopidă, 3 linguri unt, 2 linguri caşcaval ras (sau parmezan), 10 linguri sos alb, sare.
Mod de preparare: Curăţăm conopida şi o lăsăm să stea 1-2 ore în apă rece sărată. Apoi o punem într-o oală mare, presărăm sare şi turnăm apă clocotită. Adăugăm, după gust, o bucăţică de unt şi lăsăm să fiarbă acoperit. Cînd conopida este pe jumătate gata, luăm oala de pe foc şi o lăsăm pînă ce conopida se pătrunde complet. Atunci scurgem conopida, o punem într-un vas de sticlă rezistent la foc, acoperim cu sos alb. Presărăm caşcaval ras, stropim cu unt topit şi dăm la cuptor, ca să se rumenească.
|