Conopidă în aluat de susan
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g conopidă, sare, un vârf de cuţit de zahăr, făină, ulei.
Aluatul: 50 g făină, 60 g susan, 80 ml bere, 2 ouă, sare, piper, nucşoară pisată.
Mod de preparare: Conopida se curăţă, se spală, se desface în bucheţele, care se fierb în apă cu puţină sare şi zahăr cca 8 minute. Se lasă apoi să se scurgă în strecurătoare. Se amestecă într-un vas făina, susanul şi berea. Se bat cu telul, se adaugă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Se condimentează aluatul cu sare, piper şi nucşoară. Bucheţelele de conopidă se trec întâi prin făină, apoi prin aluatul de susan şi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc, după dorinţă, cu iaurt şi ceapă verde.
|