http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Conopidă poloneză
Reţetă tradiţională din Polonia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: O conopida medie, 2 oua fierte tari, 100 g pesmet, 150 g unt, patrunjel verde, sare.

Mod de preparare: Se curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la fiert in apa cu putina sare. Se fierb ouale. Dupa ce s-a fiert conopida se scoate intr-o sita si se lasa 5 minute ca sa se evapore apa. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga pesmetul, amestecand de zor, pret de 5 minute. Se scoate conopida pe un platou, se presara cu pesmet, oua taiate felii, patrunjel verde tocat si se consuma imediat. Se poate presara cu putin parmezan ras.