http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Cordon Vert, Bleu şi Orange

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 felii mari de muschi de vita (500 g), 1 portocala, 1 triunghi de branza cu mucegai albastru (100 g), 1/2 pahar iaurt, 1 avocado, 1 cana arahide prajite, 1 pahar vin rosu, 1 pahar ulei de masline, 1 lingura cimbru uscat, 1 lingura busuioc verde, 1 lingurita curry, un varf de cutit scortisoara, 1 lingurita zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Se condimenteaza carnea cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata portocala de coaja si se taie rondele. Se aseaza cate o rondela de portocala pe o felie de muschi de vita si apoi se ruleaza carnea, in asa fel incat sa nu se desfaca in timpul coacerii. Se pot fixa rulourile cu scobitori. Se unge o tava cu ulei si se pune rulourile in tava. Se presara busuioc verde, se stropesc rulourile cu ulei de masline si vin rosu, se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp, se prepara garnitura de avocado. Se curata avocado de coaja si se taie bastonase sau cubulete. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se caleste avocado-ul. Se adauga apoi arahidele. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa aromele sa se intrepatrunda pe foc timp de 5 minute. Se presara putin piper proaspat macinat, zahar, curry si scortisoara.
Se serveste alaturi de muschiul de vita cu portocale.
Friptura in asa fel pregatita se asezoneaza cu un sos blue cheese: se topeste pe foc branza cu mucegai si se amesteca cu iaurtul.
Se toarna sosul cald peste carnea de vita.