Corn cu gem de caise
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt, 250 g zahăr pudră, o lămîie, 75 ml apă rece, 1 ou, 50 g lapte praf, 1 borcan gem de caise, 100 g zahăr pudră, un vîrf de cuţit de sare, esenţă de vanilie, praf de copt, fructe confiate.
Mod de preparare: Într-un vas se mixează untul cu zahărul pudră, apa şi oul pînă rezultă o cremă spumoasă. Se adaugă sarea, două linguriţe de esenţă de vanilie, sucul şi coaja rasă de la lămîie, o jumătate de linguriţă de praf de copt şi se mixează.
Se presară făina cernută, se frămîntă totul pînă cînd rezultă un aluat omogen, potrivit de tare.
Se acoperă cu folie de plastic, se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se întinde o foaie groasă de un centimetru.
Se decupează cornuleţe cu o formă specială pentru biscuiţi sau se taie cercuri cu un pahar, apoi cu un cuţit se taie în jumătăţi.
Se aşează într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se introduc în cuptor şi se coc 12-15 minute la foc mediu. Se scot din tavă, se lasă să se răcească complet, apoi se ung o parte din biscuiţi cu gem.
Se acoperă cu alt biscuite, se dau cu zahăr pudră şi se depozitează într-o cutie de metal.
În aluat, se mai pot adăuga şi fructe confiate tocate mărunt.
|