http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri"

Cornuleţe de post cu rahat
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 pahare făină (circa 350 g), 1 pachet margarină, 3 linguri apă, o lingură oţet, rahat pentru umplut, zahăr pudră + 1 plic zahăr vanilat.

Mod de preparare: Se freacă între palme făina cu margarina, pînă ce amestecul devine nisipos, apoi se adaugă apa şi oţetul, se frămîntă un aluat ceva mai vîrtos şi se lasă cîteva ore la rece (eventual chiar de seara pînă dimineaţa).
Se întinde pe planşeta înfăinată o foaie de grosimea muchiei de cuţit, se taie pătrate (mai mici), se pune rahatul tăiat beţişoare pe mijlocul fiecărui pătrat şi se fac cornuleţe.
Se coc la foc ceva mai iute pînă ce încep să se rumenească.
Se scot din cuptor şi se tăvălesc fierbinţi prin zahărul pudră amestecat cu zahărul vanilat.