Coroană de orez cu fructe
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g orez, 1 l lapte, coaja rasă de la o lămâie, 60 g zahăr, circa 500 g fructe din compot (în amestec), 400 g cremă Nutella, 2 cl Cointreau sau suc de portocală.
Mod de preparare: Orezul se pune la fiert, la foc potrivit, împreună cu 3/4 l lapte şi coaja de lămâie. După ce a dat în clocot, se micşorează focul şi se fierbe orezul circa 20 de minute. Se amestecă des, ca să nu se prindă de vas. Se pune apoi orezul fiert într-o formă specială, umezită cu apă rece, şi se presează pentru a-i da forma de coroană. Se răstoarnă apoi pe o farfurie, iar în mijloc se pun fructele, scurse din compot şi eventual tăiate. Se pot folosi manadarine, ananas, cireşe şi banane. Pentru sos, crema Nutella se amestecă cu restul de lapte călduţ şi cu Cointreau sau suc de portocale. Se toarnă sosul pe lângă coroana de orez.
|