http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 mere dulci-acrisoare, o ceapa mica, 120 g unt, 100 ml suc de mere, o lingura de miere (de salcam, daca se poate), 2 linguri otet de mere, 200 ml concentrat de legume (Knorr + apa), 3 linguri smantana, sare, piper, 2 linguri zahar, 4 cotlete de porc (circa 1 kg), 4 crengute de cimbru.

Mod de preparare: Se spala un mar, se curata de coaja si de seminte si se taie bucatele. Ceapa, curatata, se taie marunt si se caleste in 10 g de unt (pana devine sticloasa). Se adauga marul taiat, sucul de mere, mierea si otetul, se dau intr-un clocot, dupa care se acopera cratita cu un capac si se mai lasa sa se innabuse vreo 5 minute.
Se paseaza merele printr-o sita, se adauga smantana, zeama de zarzavat si 70 g de unt taiat bucatele si se amesteca bine (in mixer). Se gusta sosul de sare si piper.
Se spala si se curata celelalte mere, se taie in patru, apoi felii subtiri, se pun intr-o tigaie cu 20 g de unt incins, se presara cu zahar si se lasa sa se caramelizeze circa 5 minute, amestecand usor.
Cotletele se spala, se zvanta, se pipereaza si se prajesc 15 minute in untul ramas. Se intorc pe partea cealalta, se presara cu cimbru tocat si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca.
Se sareaza si se servesc cu sosul fierbinte si cu merele caramelizate.