http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Cotlet de porc cu sos picant

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 cotlete de porc, 1 lingurita coriandru, 1/2 lingurita chimen, 1 lingurita ulei de masline, 3 ardei iuti taiati si curatati de seminte, 1,5 kg rosii, 2 catei de usturoi. 2 linguri zahar tos, 1 lingura otet de vin.

Mod de preparare: Zdrobiti condimentele si amestecati-le cu uleiul. Frecati cotletele cu pasta si apoi lasati carnea la marinat timp de 30 de minute.
Intre timp, curatati rosiile de coaja si de seminte si pasati-le impreuna cu ardeiul iute si usturoiul. Puneti pasta rezultata pe foc si adaugati 2 linguri de apa. Acoperiti vasul si fierbeti sosul la foc mic timp de 10 minute, pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.
Frigeti cotletele pe gratarul incins, timp de 5 minute pe fiecare parte. Presarati-le cu un praf de sare si serviti-le cu sos picant, rosii coapte pe gratar si varza calita.