Crap călugăresc
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg crap, 50 g ceapă, 50 orez, 1-2 linguri de bulion de roşii, 1 legătură de pătrunjel, ulei.
Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se eviscerează. Ceapa, bine spălată, tocată mărunt, se căleşte în puţin ulei.
Când începe să prindă o culoare aurie (focul să nu fie tare!) se adaugă orezul spălat, pătrunjelul tocat mărunt, zeamă de zarzavat sau bulion de peşte aromat, 1 lingură bulion de roşii. Orezul trebuie să fiarbă încet; când este aproape gata, se pune sare, piper, se lasă să se răcească puţin (orezul nu trebuie să fie zemos, ci bine legat). Se umple peştele cu orezul astfel pregătit, se aşază pe varză (acră) călită şi se dă la cuptor, după ce l-am uns bine cu ulei.
|