Crap cu roşii şi usturoi
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un crap de 1-1,5 kg, sare, ulei, usturoi, roşii, pătrunjei verde.
Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală şi se taie în bucăţi, care se sărează şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se pune tava la cuptorul încins, ungându-se peştele din când în când cu uleiul din tavă. Când peştele este gata, se scoate din tavă, se aranjează pe platou şi se acoperă cu sosul următor: se căleşte usturoiul (o căpăţână tocată mărunt) în ulei; când începe să se rumenească, se adaugă felii de roşii (4-5 roşii) curăţate de pieliţă şi de seminţe, sare şi piper. Se presară pătrunjel verde tocat şi se lasă să fiarbă încet în cuptor cam 20 de minute. La fel se poate pregăti somnul la cuptor.
|