Crap cu sos de roşii şi ardei kapia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 700 g roşii, sare, piper, 1 foaie de dafin, 1 crap de circa 1,5 kg, 1 căpăţână de usturoi, 1/2 legătură pătrunjel verde, 1 kg ardei kapia, 4 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare: Roşiile tăiate în bucăţele şi curăţate de seminţe se dau în clocot, apoi se trec prin sită şi se condimentează cu sare, piper şi foaia de dafin mărunţită. Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se zvântă bine. Se taie în patru bucăţi şi se freacă bine cu sare şi piper. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi de nervuri şi se taie în fâşii. Se încing într-o tigaie 3 linguri de ulei, se prăjeşte peştele pe ambele părţi, apoi se pune într-o formă de sufleu. Se încinge restul de ulei în tigaie, se adaugă ardeii şi usturoiul zdrobit, se călesc şi se toarnă peste peşte. Se adaugă sosul de roşii şi se presară cu puţin pătrunjel tocat. Se rumeneşte peştele în cuptorul încins circa 20 de minute şi, înainte de a-l servi, se presară cu restul de pătrunjel.
|