Crap cu vin negru
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 crap de 1-1,5 kg, ulei, 1/4 I vin negru, piper, cîteva linguri zeamă de roşii sau 1 lingură plină de bulion.
Mod de preparare: Se curăţă crapul (de 1-1,5 kg), se spală şi se taie bucăţi. Se sărează; se ung cu ulei bucăţile de peşte şi se pun în tava unsă cu ulei. Se lasă la cuptor şi, când s-a rumenit peştele, se adaugă 1/4 I vin negru, piper, câteva linguri de zeamă de roşii sau 1 lingură plină de bulion. Se lasă să fiarbă încet; când este gata, se lasă să se răcească în tavă şi se aranjează apoi pe un platou, cu garnitură de ciuperci înăbuşite sau arpagic înăbuşit.
|