Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 2 pahare vin rosu, 150 g unt, 1 lingura faina, 250 g arpagic, 250 g ciuperci, foi de dafin, cimbru, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se sareaza si se lasa sa stea. Se curata arpagicul si se inabusa cu unt pina se rumeneste. Se adauga faina, ciupercile taiate feliute subtiri, vinul, un pahar cu apa, cimbru, piper si foile de dafin. Se acopera feliile de peste cu acest sos si se lasa sa fiarba la foc mic 1 ora. Se scot feliile de peste si se asaza pe o farfurie in piramida. Se pune capul peste piramida, de jur-imprejur cepele de arpagic si ciupercile, iar deasupra se toarna sosul strecurat. Daca crapul are lapti, acestia nu se fierb decit 5 minute. Se poate garnisi cu raci.
|