Crap la cuptor (III)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un crap de peste 1 kg, 3 cepe, 1 lingură plină cu pastă de roşii, 3 linguri de ulei, 1 pahar cu vin alb, 4 căţei de usturoi, 1 foaie de dafin, câteva boabe de piper, sare.
Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală, se scurge bine, se sărează pe deasupra şi înăuntru, apoi se iasă să stea aproximativ 15 minute. Ceapa, tăiată în felii foarte subţiri, se pune într-o tavă, împreună cu uleiul, pasta de roşii, vinul, sarea, piperul, foaia de dafin şi usturoiul. Deasupra se pune peştele întreg, uns cu ulei. Se introduce tava în cuptor. Din când în când, se stropeşte peştele cu zeama din tavă. După 3/4 oră -1 oră crapul este gata.
Se poate servi cald sau rece.
|