Crap pe varză (II)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un crap de 1-1,5 kg, o varză acră de mărime mijlocie, un pahar de vin alb sec, sare, ulei, usturoi, roşii, foi de dafin, ienibahar, pătrunjei verde.
Mod de preparare: Se taie o varză acră, de mărime mijlocie, cât mai subţire, ca tăiţeii. Se căleşte cu o lingură de ulei, până se înmoaie, fără să se rumenească. Se aşează în tava în care vom coace peştele. Se toamă un pahar de vin alb sec, se adaugă sare, puţin piper, ienibahar, 2-3 foi de dafin. Se aşează peştele (curăţat, eviscerat, crestat) deasupra, se unge cu unt. Se dă la cuptor; se întoarce peştele pe o parte şi pe alta, până prinde o culoare frumoasă.
Se serveşte cald.
|