http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap pescăresc (I)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg crap, 150 g de ceapă, 150 g de morcov, 150 ml ulei, 2 ardei graşi, 1 fir de cimbru, 1 căpăţână de usturoi, 2 roşii mici, 50 g de bulion de roşii, 100 ml vin, piper, sare.

Mod de preparare: Crapul tăiat felii se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat mărunt, ardei gras tăiat felii subţiri, piper şi cimbru. Peştele se unge cu ulei. Se dă tava la cuptor încins şi când peştele s-a rumenit, se pune deasupra fiecărei felii de peşte câte o jumătate de roşie mică. Se dă la cuptor până se rumenesc roşiile. între timp, se prepară sosul: se călesc în uiei ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi mărunt, se sting cu bulion subţiat cu apă. Se toarnă deasupra zeamă de peşte (câteva linguri) şi 100 ml vin. Se lasă să dea câteva clocote, se strecoară şi se toarnă sosul peste peşte. Se mai lasă să dea o dată în fiert, ia cuptor sau pe maşină. La fel se pot prepara şi alte feluri de peşte.