Crap umplut cu ciuperci şi orez (I)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 300 ml vin alb, cimbru, 500 g ciuperci, 400 g roşii, 1 căpăţînă de usturoi, 300 g orez, sare, piper, ulei, 1 ceapă, lămîie.
Mod de preparare: Crapul se curăţă şi se spală. Ciupercile tăiate felii se înăbuşesc în ulei, peste care se adaugă orezul, ceapa tăiată mărunt, sare, piper, cimbru şi verdeaţă. Cu această compoziţie se umple peştele, se coase pe burtă şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă sucul de roşii, vinul, usturoiul şi roşiile tăiate pe jumătate. Se ţine 40 min. la cuptor. Se serveşte cald, cu felii de lămîie.
|