http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Crap umplut cu ciuperci şi orez (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, 1 ceaşcă de orez, 200 g ciuperci conservate, 150 ml vin alb sec, 4 cepe, 1 ardei gras, 50 ml ulei, 50 g unt, sare, piper, lămîie.

Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează, se taie capul, se spală şi se sărează. Se lasă să stea o oră la rece.
Cepele şi ardeiul tocate mărunt se călesc în ulei încins, apoi se adaugă orezul spălat şi scurs. Se călesc împreună pînă cînd compoziţia prinde culoare, după care se adaugă 200 ml de apă şi se fierbe la foc mic.
Separat, ciupercile tocate mărunt se înăbuşă în unt cu sare şi piper. Amestecul se toarnă peste orez. Cu această compoziţie se umple peştele care se stropeşte cu vin şi se introduce în cuptorul încins, pînă se rumeneşte.
Se serveşte cald, cu salată de sezon şi cu felii de lămîie.