http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Creier în aspic (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 creier mare sau 2 mici, masline, gogosari, patrunjel verde, 1 albus de ou rascopt, patrunjel verde, aspic.

Mod de preparare: Se fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a racit, se asaza creierul cu fata in jos, pe aspic. Se toarna aspic cu o lingura de jur-imprejur. Aspicul trebuie sa fie lichid, insa rece. Se umple forma bine, astfel ca aspicul sa acopere creierul cu un strat gros cam de 1-2 cm. se pune la gheata si se rastoarna pe o farfurie rotunda, garnisindu-se cu aspic tocat de jur-imprejur, iar pe deasupra se presara bobite mici rotunde de masline, gogosari si albus de ou rascopt, crengute de patrunjel verde.