http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Cremă cu două feluri de ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru crema neagră: 250 g ciocolată amară neagră, 140 g unt înmuiat, 3 ouă, 2 linguri zahăr.
Pentru crema albă: 250 g ciocolată albă, 3 ouă, 2 foi de gelatină, 2 linguri zahăr.
Pentru decor: ciocolată albă şi neagră, rase, fructe confiate sau vişine din dulceaţă sau vişinată.

Mod de preparare: Spargeţi ouăle şi separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Rupeţi ciocolata neagră în bucăţele şi puneţi-o într-o crăticioară. Lăsaţi-o să se topească pe o baie de aburi, cu două linguri de apă. Adăugaţi untul înmuiat, luând din el pe rând, cu o linguriţă, apoi gălbenuşurile de ou. Amestecaţi crema până ce devine omogenă.

Bateţi albuşurile spumă. Adăugaţi rând pe rând zahărul în ploaie şi încorporaţi uşor acest amestec în cremă. Puneţi castronul la rece.

Puneţi să se topească ciocolata albă, cu 2 linguri de apă pe bain-marie. Înmuiaţi foile de gelatină în apă rece, stoarceţi-le apoi, puneţi-le să fiarbă câteva secunde într-un ibric pe foc foarte mic. Amestecaţi gălbenuşurile cu ciocolată albă topită, apoi puneţi gelatina şi cele trei albuşuri de ou bătute cu zahărul.

Luaţi un castron sau un vas de Jena adânc, apoi puneţi un strat de cremă albă, unul de cremă neagră, iarăşi un strat de cremă albă şi terminaţi deasupra cu cremă neagră. Daţi vasul la rece până a doua zi.

Înainte de a servi, presăraţi deasupra ciocolatele rase şi aşezaţi din loc în loc vişinele.