http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Creme"

Cremă de banane (II)
Reţetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura zeama de lamiie, o lingura cu virf de jeleu de zmeura, o lingura de iaurt, fructe din dulceata, frisca pentru ornat.

Mod de preparare: Bananele mai moi, curatate de coaja, se zdrobesc bine cu furculita, adaugindu-se treptat toate ingredientele enumerate si zahar dupa gust.Crema se asaza in cupe, se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca, cu sau fara gelatina, sau numai cu fructe din dulceata.Pireul de banane se poate amesteca numai cu o lingura de rom, cu zahar vanilat si cca 100-150 g frisca batuta spuma.Apoi, crema se pune in cupe si se lasa la frigider sa se raceasca bine;dupa ce s-a racit, se orneaza abundent cu frisca.